Soal UKK Bahasa Sunda Kelas 2 SD

Diposting pada

Soal UKK Bahasa Sunda Kelas 2 SD : 

Soal UKK Bahasa Sunda Kelas 2 SD

Ulangan Kenaikan Kelas (UKK)

Mata Pelajaran : Bahasa Sunda
Kelas/ Semester : II (Dua)/ 2 (Satu)
Hari/ Tanggal : …………………………….
Waktu : 90 menit

Kampung Naga
Jaman baheula di kota Tasikmalaya persisna di Desa Neglasari aya pilemburan nu katelah Kampung Naga. Kacaritakeun di Kampung Naga teh masih seueur keneh pantrangan, diantarana
-Dina dinten Salasa sareng Saptu teu kenging nyarioskeun asal usul karuhun
-Dua dinten sakali kedah ngayakeun upacara Hajat Sasih, nyaeta upacara kangge ngahormat karuhun.

I. Eusian titik-titik dihandap ieu  !
1. Judul dongeng diluhur nyaeta ……..
2. Kampung Naga ayana di kota ……..
3. Kampung Naga ayana di Desa ……..
4. Teu kenging nyarioskeun karuhun teh dina dinten ……..
5. Upacara pikeun ngahormat karuhun disebut upacara ………

II.Cakra (X) huruf a, b atawa c dina jawaban anu bener  !

1.Dongeng teh kajadiannana waktu ….
A. Baheula B. Isukan C. Pageto

2.Nami jalmi nu kalebet pahlawan nyaeta ….
A. Otto Iskandar Dinata B. Nyi Endit C. Hasan

3.Tokecang – tokecang balegendir ….
A. Kosong B. Tosblong C. Bolong

4.Urang kudu ngariksa awak, biasakeun mandi isuk jeung ….
A. Beurang B. Sore C. Peuting

5.Rini juara … sa Kota Bandung
A. Tari B. Maca C. Ngawih

6.Wawan niup suling , ari Agus nepak ….
A. Goong B. Kacapi C. Kendang

7.Pa Ajat sakulawarga pariknik ka ….
A. Kebon binatang B. Taman lalulintas C. Ancol

8.Nyi Endit teh jalmi dina dongeng ….
A. Sangkuriang B. Situ Bagendit C. Si Leungli

9.Kecap pedit sasaruanana tina kecap …..
A. Bageur B. Koret C. Berehan

10.Cara nulis kalimat nu bener, nyaeta ….
A. Dung, kamana tadi ?
B. Candak bukuna
C. Ren, pangmeserkeun permen  !

Soal yang selengkapnya silahkan KLIK DISINI

Incoming search terms:

  • https://yandex ru/clck/jsredir?from=yandex ru;search;web;;&text=&etext=1832 dBYt6oANBxvXsCJpe2YBe83hbtRvR8P-ZtfYAN2uaJbZNQEDamB_NZP7yeF6Ugtw caf63f181782d2fb92ea6b93c9e6f56aea345170&uuid=&state=_BLhILn4SxNIvvL0W45KSic66uCIg23qh8iRG98qeIXme

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.